Το πρώτο κατάστημα everest άνοιξε τις πόρτες του το 1965 στο Κολωνάκι. Έγινε γνωστό ως το αγαπημένο «after» στέκι των Αθηναίων που το επισκέπτονταν κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες για να απολαύσουν το θρυλικό, αγαπημένο σάντουιτς «παντόφλα». Από το 1990 και με τη δημιουργία της εταιρίας everest ΑΕ, εξελίχθηκε σε μια σημαντική αλυσίδα καθιερώνοντας στην Ελλάδα τη συνήθεια του “snacking”.

Από το πρώτο κατάστημα στο Κολωνάκι μέχρι σήμερα, τα everest με μαγαζιά «γωνία» στα καλύτερα σημεία της πόλης, ανοιχτά όλο το 24ωρο ανανεώνονται διαρκώς αποκτώντας σύγχρονη και φιλόξενη αισθητική, ενώ συνεχίζουν να αποτελούν το διαχρονικό meeting point των κατοίκων της πόλης.

Το βασικό χαρακτηριστικό του everest είναι η μεγάλη ποικιλία και οι αμέτρητες επιλογές. Από σαλάτες και σάντουιτς μέχρι φρεσκοφουρνιστά προϊόντα σφολιάτας και συνοδευτικά καφέ, υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα και όλες τις ώρες της ημέρας πάντα με τη σωστή σχέση ποιότητας και τιμής.

Το σημείο αναφοράς της everest είναι το θρυλικό zesto sandwich. Ένα sandwich μοναδικό. όσο ο καθένας, σύμφωνα με τα υλικά που επιλέγει για να το κάνει χορταστικό, υγιεινό, πλούσιο και γευστικό ανάλογα με τη διάθεση κάθε στιγμή. Εκτός από το φαγητό, τα everest είναι γνωστά και για τις επιλογές που προσφέρουν στην απόλαυση του καφέ, με διαφορετικά χαρμάνια που απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις του καφέ. To φημισμένο χαρμάνι 100% Superior Arabica με διαλεγμένους αρωματικούς κόκκους από σπάνιες ποικιλίες, αποτελεί κλασική επιλογή για την απόλυτη εμπειρία καφέ. Το διαφορετικό Fine Brazilian Blend, ένας εκλεκτός συνδυασμός Arabica και Robusta σε ένα απολαυστικό χαρμάνι από κόκκους μοναδικής ποιότητας που καλλιεργούνται στα υψίπεδα της Βραζιλίας, έχει τους δικούς του φανατικούς οπαδούς. Παράλληλα, αναζητώντας νέους δρόμους στην κατηγορία του καφέ, τα everest εισάγουν νέα αποκλειστικά χαρμάνια από επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συνθήκες παραγωγής που προσδίδουν ξεχωριστό άρωμα και γεύση στον καφέ.

Σήμερα το everest αριθμεί περισσότερα από 135 καταστήματα πόλης, με την πλειοψηφία τους να βρίσκονται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ η αλυσίδα έχει παρουσία και σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας, και στα νησιά.

Η μοναδικότητα του concept everest είναι η δυνατότητα του σήματος να προσαρμόζεται στις ανάγκες των αγορών που λειτουργεί, γι αυτό και παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη στο δύσκολο τομέα του travel με πληθώρα σημείων σε επιβατικά πλοία, αεροδρόμια και Εθνικές Οδούς, αυξάνοντας τον αριθμό των σημείων του δικτύου σε περισσότερα από 220.

everest store 1

Γιατί να γίνει κάποιος συνεργάτης του everest

Ο κλάδος της εστίασης χαρακτηρίζεται από σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια με τη δραστηριοποίηση πολλών αλυσίδων αλλά και μεμονωμένων ανταγωνιστών. Η, πολλές φορές, άναρχη ανάπτυξη κρύβει πολλούς κινδύνους για ένα νέο επιχειρηματία, γι αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάποιον που επιθυμεί να επενδύσει, να επιλέξει οργανωμένες αλυσίδες και κυρίως σήματα που έχουν αποδείξει ότι αντέχουν στο χρόνο, όπως η everest.

Η επιλογή αυτή εμπεριέχει σημαντικά οφέλη, ξεκινώντας από την ασφάλεια και υποστήριξη που παρέχει μια εταιρία με σημαντική εμπειρία στο χώρο του franchise αλλά και τα οργανωμένα τμήματα και έμπειρα στελέχη που διαθέτει σε όλους τους απαραίτητους τομείς. Η everest είναι δίπλα στο συνεργάτη της από την πρώτη στιγμή, προσφέροντάς του τεχνική υποστήριξη στην ανεύρεση και κατασκευή ενός καταστήματος, οργανωμένες υπηρεσίες σε τομείς όπως η έρευνα και η ανάπτυξη προϊόντων, ποιοτική διασφάλιση, διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού και υποστήριξη marketing τόσο σε επίπεδο μάρκας όσο και σε επίπεδο καταστήματος, αλλά και στην καθημερινότητα της λειτουργίας του καταστήματος του.

everest store outside

Επιπλέον πληροφορίες

Η αλυσίδα everest είναι μέλος του ομίλου εστίασης της Vivartia, του μεγαλύτερου ομίλου στον τομέα Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα και μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), ενός ομίλου με όραμα για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Το ύψος της επένδυσης κυμαίνεται στα 120.000 €

FACTS

ΑΠΑΙΤΟYΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ: από 80 τ.μ.

ENTRY FEES: 15,000 Ευρώ

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 120,000 Ευρώ

ROYALTIES: 2% το πρώτο έτος και 4% από το δεύτερο έτος και μετά

MARKETING FEES: Δεν υπάρχουν

 

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.