PLATON2016Τα τελευταία έτη, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων επιχειρηματιών ξεκινά τη δική του επιχείρηση με κύριο κίνητρο την ανάγκη για εργασία, είτε λόγω ανεργίας, είτε κατά την αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και μεγαλύτερων οικονομικών απολαβών. Η επιλογή του franchising, σε αντιπαράθεση με ένα αυτόνομο κατάστημα, υπερέχει σαφέστατα, καθώς:

  • Μεγιστοποιεί τα έσοδα, λόγω του αναγνωρισμένου brand και των ενεργειών marketing της μητρικής εταιρείας, όπως και του υψηλού value for money προϊόντων και/ή υπηρεσιών

  • Μεγιστοποιεί τα κέρδη, λόγω των μεγαλύτερων μεικτών περιθωρίων μέσω οικονομιών κλίμακος, των χαμηλότερων λειτουργικών μέσω εργαλείων διαχείρισης, όπως και της συμπιεσμένης αρχικής επένδυσης, αποτέλεσμα της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της μητρικής εταιρείας

Το βασικό ζήτημα που οφείλουν να αναλύσουν οι ενδιαφερόμενοι δικαιοδόχοι αφορά στην συμμετοχή τους στη νέα επιχείρηση, καθώς κατά κανόνα απαιτείται η πλήρης ενασχόλησή τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει αφενός να συνειδητοποιήσουν ότι θα απαιτηθεί η πολύωρη καθημερινή απασχόλησή τους και αφετέρου θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν τους ενδιαφέρει το αντικείμενο της νέας δραστηριότητας. Περιπτώσεις, όπου οι δικαιοδόχοι θεώρησαν τον ρόλο τους αποκλειστικά και μόνο ως επενδυτικό ή ασχολήθηκαν με αντικείμενα άσχετα με τα ενδιαφέροντά τους, οδήγησαν πολύ γρήγορα σε αποτυχία.

ΞΕΚΙΝΑ ΕΝΑ FRANCHISE, ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΛΕΓΕΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΚΑΙ ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το αρχικό έναυσμα για την διερεύνηση ενός franchise ή ενός κλάδου μπορεί να προέρθει από την γνωριμία ως πελάτης, από την παρατήρηση της αγοράς, από την επίσκεψη σε μια έκθεση, από την ανάγνωση ενός περιοδικού franchise ή από τη μελέτη των franchise sites.

Το επόμενο βήμα αφορά στην εξειδικευμένη καθοδήγηση από τους ειδικούς του χώρου, τους συμβούλους franchise, διότι αφενός είναι σε θέση να σου προτείνουν τις επιλογές που σου ταιριάζουν, που καλύπτουν τους στόχους σου, που αξιοποιούν την εμπειρία σου και που λαμβάνουν υπόψη τους τις δυνατότητές σου και αφετέρου σου παρουσιάζουν την κατάσταση αντικειμενικά και αναλυτικά.

ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ FRANCHISE, ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΕΝΑΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ FRANCHISE ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Μη ξεχνάμε ότι ο σύμβουλος franchise γνωρίζει καλύτερα από εσένα τόσο τις τάσεις της αγοράς, όσο και το παρελθόν (και το μέλλον…) των επιχειρηματιών του κλάδου και διαθέτοντας ένα ευρύ portfolio επιλογών δεν έχει κανένα λόγο να σε οδηγήσει κάπου συγκεκριμένα και η κύρια επιδίωξή του ταυτίζεται με την δική σου, δηλ. την σωστή για εσένα επιλογή.

Οφείλουμε να τονίσουμε το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι που έλαβαν τις καθοδηγητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες των WiZIONERS, χαρακτηρίζονται αποδεδειγμένα με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας, επιτυγχάνοντας όχι μόνο την απαραίτητη βιωσιμότητα της νέας επιχείρησής τους, αλλά και υψηλές αποδόσεις, αποτέλεσμα της σωστής επιλογής κλάδου, concept, περιοχής δραστηριοποίησης, εμπορικού σημείου κ.ο.κ. Αυτός, άλλωστε είναι και ο στόχος των WiZIONERS, να παρέχει ουσιαστική υποστήριξη στους νέους επιχειρηματίες που αναζητούν μια νέα δραστηριότητα με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ικανοποιητικές αποδόσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει διαμορφωθεί και το portfolio των επιχειρηματικών concepts που εκπροσωπούν και προτείνουν οι WiZIONERS, ώστε να εξασφαλίζει τα εχέγγυα επιτυχίας για τους νέους δικαιοδόχους και να εκμηδενίζει το ρίσκο της αποτυχίας, ακόμη και εντός της άστατης και απρόβλεπτης περιόδου που διανύουμε.

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.