Ο κόσμος πλέον στρέφεται σε ελληνικές προτάσεις

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ | ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

kostas350

Ο Ωκεανός πρωτοξεκίνησε το 1995 και έχει χτίσει το δικό του φανατικό κοινό, ανεξαρτήτως φύλου, ανεξαρτήτου ηλικίας.Ένα κοινό πιστό και αφοσιωμένο που επισκέπτεται τα καταστήματα του δικτύου ξανά και ξανά, 2 και 3 φορές την εβδομάδα» Ένα ταξίδι στην ελληνική κουλτούρα! Ένα ταξίδι 20 ετών και μια επιτυχημένη πορεία στον χρόνο και στην αγορά της καφεστίασης που μοιράζεται μαζί μας ο κ. Κώστας Κούκουλης, ιδρυτής της Ωκεανός.

Τι συμβαίνει τελικά στον Ωκεανό;

Καινοτομία, παράδοση και καφεμαντεία συναντιούνται στον Ωκεανό. Βασιστήκα- με εξαρχής στο αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων, τον ελληνικό καφέ αλλά και στη βαθιά ριζωμένη συνήθεια της «ανάγνωσης» του φλιτζανιού. Εδώ, η καφε- μαντεία είναι δωρεάν, ο ελληνικός καφές μόνο €2 (!), ενώ η απήχηση είναι τέτοια που ο κόσμος παίρνει χαρτί προτεραιότητας για να μάθει τα μελλούμενα!

Πώς ξεκίνησε λοιπόν αυτό το ταξίδι;

Προέρχομαι από οικογένεια ναυτικών και μετά την αποφοίτησή μου από την Ανώτερη Σχολή Εμποροπλοιάρχων δημιούργησα το πρώτο κατάστημα του δικτύου, τον Νοεμβρίου του 1995. Εξού και το όνομα Ωκεανός! Έκτοτε έχουν περάσει 20 χρόνια αδιάλειπτης δραστηριοποίησης, αποδεικνύοντας ότι ο Ωκεανός αποτελεί ένα concept διαχρονικό, μια πρόταση που αντέχει στον χρόνο. Από πολύ νωρίς απέκτησε το δικό του φανατικό κοινό, ανεξαρτήτως φύλου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ένα κοινό πιστό και αφοσιωμένο που επισκέπτεται τα καταστήματα του δικτύου ξανά και ξανά, 2 και 3 φορές την εβδομάδα.

Στον Ωκεανό έρχονται όλοι! Και εκείνοι που ενδιαφέρονται για τον καφέ και εκείνοι που είναι απλά «περίεργοι», ακόμα και αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το «μέλλον!». Γιατί στον Ωκεανό περνάς καλά μέσα σε ένα φιλόξενο, οικείο και χαλαρό περιβάλλον και κυρίως μπορείς να φας, να πιεις ξοδεύοντας τα ελάχιστα.

Και πώς ήρθε το franchise;

Λόγω του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος και της σημαντικής διαφοροποίησης του concept από τον ανταγωνισμό, τόσο σε επίπεδο επενδυτικής πρότασης, όσο και σε επίπεδο αγοραστικής εμπειρίας, ξεκινά η επέκταση του δικτύου «Ωκεανός» πανελλαδικά με τη μέθοδο franchise.

Ένα απλό και εξίσου αποδοτικό μοντέλο καταστήματος χωρίς απαίτηση σχετικής προϋπηρεσίας. Εκτός από το sit in εξασφαλίζει στους συνεργάτες επιπρόσθετες πωλήσεις με το καφεκοπτείο. Έχουμε 5 διαφορετικές ποικιλίες ελληνικού καφέ (Ατλαντικός - Ειρηνικός - Ινδικός - Αρκτικός - Ανταρκτικός), 8 ποικιλίες βότανων & ελληνικού τσαγιού, 10 ποικιλίες θεραπευτικών μειγμάτων βοτάνων από τον Όλυμπο και υπέροχο χειροποίητο λουκουμάκι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Και μην ξεχνάμε φυσικά το take away.

Με τρία (3) profit centers λοιπόν, ο Ωκεανός αξιοποιεί το σύνολο των τάσεων στην ελληνική αγορά καφέ, εξασφαλίζοντας στους συνεργάτες μας υψηλή ρευστότητα και κερδοφορία.

Ο Ωκεανός αποτελεί μια σύγχρονη και ταυτόχρονα διαχρονική επιχειρηματική πρόταση, που απευθύνεται σε μια μεγάλου μεγέθους αγορά και ένα ευρύ πελατειακό κοινό. Μια χαμηλού κόστους επένδυση που υπερβαίνει παρεμφερείς χώρους εστίασης!

Τελικά κ. Κούκουλη μέσα στην κρίση υπάρχουν ευκαιρίες;

Ασφαλώς, το έχουμε δει και στην πράξη αυτό. Και ο Ωκεανός συγκαταλέγεται ανάμεσα στα concept που εναρμονίζονται πλήρως με τις τάσεις της εποχής, με υψηλής ποιότητας προϊόντα στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς και διαφοροποίηση μέσα από τη δωρεάν καφεμαντεία.

Ο κόσμος πλέον στρέφεται σε ελληνικές προτάσεις, σε ελληνικά προϊόντα και σε εναλλακτικές μορφές διασκέδασης. Ο Ωκεανός έχει αποδείξει ότι ακόμα και κάτω από αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες εποχές που ζούμε, όχι μόνο ανταπεξέρχεται, αλλά αυξάνει το μερίδιο αγοράς. Άλλωστε το 80% του καταναλωτικού κοινού είναι γυναίκες που, όπως έχει αποδειχθεί, αποτελούν το πιο υγιές καταναλωτικό κοινό.

Άλλωστε το 80% του καταναλωτικού κοινού είναι γυναίκες που, όπως έχει αποδειχθεί, αποτελούν το πιο υγιές καταναλωτικό κοινό.

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.