AVIN OIL

Συζητάμε με τον κο Παναγιώτη Σαράφογλου, Sales Manager, Company Operated Retail Network της ‎AVIN OIL και μας αναφέρει το πως η AVIN OIL αντιμετωπίζει την σημερινή κατάσταση εν μέσω Covid 19, αλλά και για την επιχειρηματική πρόταση της εταιρείας, τα πλάνα της και την ηλεκτροκίνηση.

Αρχικά θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε για το πως η κατάσταση που βιώνουμε εν μέσω πανδημίας έχει επηρεάσει τον κλάδο σας.

Αναμφισβήτητα η τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία του Covid19 που πλήττει και την χώρα μας έχει επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο μας.

Οι συνέπειες της πανδημίας φαίνονται καταρχήν στην πτώση των πωλήσεων στα πρατήρια καυσίμων. Όμως παράλληλα παρατηρούμε μια σημαντική διαφοροποίηση των επιλογών του «πελάτη», ο οποίος δείχνει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας.

Ο πελάτης στρέφεται περισσότερο σε πρατήρια καυσίμων που αποδεδειγμένα εφαρμόζουν μέτρα και πρακτικές διαφύλαξης της υγιεινής, και σε πρατήρια καυσίμων που νιώθει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και σιγουριά.

Ποιοί είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους εστιάσατε ως δίκτυο λιανικής, αναφορικά με τα μέτρα που λάβατε;

Από την αρχή της πανδημίας, πέρυσι την άνοιξη, πήραμε μία σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο της διασφάλιση της υγιεινής των πελατών μας, των εργαζομένων στα πρατήρια, και όλου του Διοικητικού προσωπικού μας.

Καταρχήν, ακολουθώντας πιστά όλα τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξοπλίσαμε όλα μας τα πρατήρια με τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής υγιεινής και απολύμανσης, τόσο σε υλικά καθαριότητας όσο και σε μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

Αναθεωρήσαμε όλες μας τις διαδικασίες που σχετίζονται με τον εσωτερικό καθαρισμό των εγκαταστάσεων μας.

Εκπονήσαμε ειδικές εκπαιδεύσεις στο προσωπικό των πρατηρίων, στοχευμένες στους τρόπους λειτουργίας και εξυπηρέτησης του πελάτη τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με συστηματική επικοινωνία με το προσωπικό των πρατηρίων, αναπτύξαμε κουλτούρα ασφάλειας και προστασίας σε κάθε εργαζόμενο.

Επικοινωνήσαμε στους πελάτες μας οδηγίες για την πιο εύκολη και ασφαλή εξυπηρέτηση τους, σε κάθε επίσκεψη τους στα πρατήρια μας.

Δημιουργήσαμε νέες υπηρεσίες, όπως η απολύμανση του εσωτερικού των αυτοκινήτων, σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου που διαθέτουν πιστοποιημένες πρώτες ύλες.

Ανανεώσαμε την γκάμα των προϊόντων μας με είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να διευκολύνουμε και να καλύψουμε τις αγοραστικές ανάγκες των πελατών μας.

Στόχος όλων αυτών ήταν να αναδειχθούμε ως η εταιρεία που μπορεί να εμπιστεύεται με ασφάλεια ο πελάτης μας, και να ισχυροποιήσουμε περαιτέρω τις σχέσεις πιστότητας & εμπιστοσύνης μαζί του.

Όσο αφορά στην πρόταση franchise της AVIN OIL, ποιά είναι τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της;

Διαθέτουμε ένα ισχυρότατο brand, με μια μακρόχρονη αξιόπιστη ιστορία 44 ετών στην Ελληνική αγορά και είμαστε μέλος ενός κορυφαίου Ελληνικού Ομίλου Ενέργειας.

Η επιχειρηματική πρόταση της AVIN διαφοροποιείται πλήρως από κάθε άλλη πρόταση στην αγορά.

Εμείς παρέχουμε στον νέο μας συνεργάτη έτοιμο και πλήρως λειτουργικό ένα σύγχρονο πρατήριο υγρών καυσίμων. Παράλληλα του παρέχουμε όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και εκπαίδευση και είμαστε διαρκώς δίπλα του υποστηρίζοντας τον στην λειτουργία της επιχείρησης.

Στην δική μας επιχειρηματική πρόταση, ο συνεργάτης μας δεν χρειάζεται να κάνει καμία απολύτως επένδυση σε πάγιο εξοπλισμό. Κάθε απαραίτητη επένδυση καλύπτεται από εμάς.

Ο συνεργάτης μας ως επιχειρηματίας, θα συμβάλει με τις ικανότητες του και την δέσμευσή του για την επιτυχία. Δίνουμε έμφαση στον τρόπο που δουλεύουμε μαζί για να αναπτύξουμε την επιχείρηση μέσα σε ένα ειλικρινές και ανοιχτό πλαίσιο συνεργασίας.

Τι κάνει την πρόταση της AVIN OIL να ξεχωρίζει;

Η δική μας πρόταση συνεργασίας έχει σημαντικότατα πλεονεκτήματα για έναν νέο συνεργάτη.

Ο νέος μας συνεργάτης θα αναλάβει την λειτουργία/διαχείριση ενός έτοιμου πρατηρίου, χωρίς να απαιτηθεί ουδεμία επένδυση σε πάγιο εξοπλισμό. Επιπλέον εμείς καλύπτουμε όλα τα πάγια κόστη λειτουργίας, όπως ενοίκιο, ΔΕΚΟ, ασφάλιση, συντήρηση.

Ο συνεργάτης μας μόνο οφέλη έχει να προσδοκά, τα οποία εξαρτώνται από την δική του προσπάθεια. Η εταιρεία παράλληλα βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον συνεργάτη μας, παρέχοντας τεχνογνωσία, καθοδήγηση, και προπάντων κάθε έμπρακτη υποστήριξη για την ανάπτυξη του.

Πόσο κοστίζει να αναλάβει κάποιος το δικό του AVIN OIL;

Στην δική μας πρόταση συνεργασίας, ο Συνεργάτης-Διαχειριστής ενός πρατηρίου δεν απαιτείται να επενδύσει σε πάγιο εξοπλισμό, ούτε να καταβάλει κάποιο fee εισόδου.

Ξεκινώντας τη συνεργασία μας θα χρειαστεί να καταβάλει μια εγγύηση καθώς και να διαθέτει ένα κεφάλαιο κίνησης το οποίο αφορά τα προϊόντα «αίθουσας». Το ύψος και των δύο εξαρτάται από τον τύπο του πρατηρίου που θα αναλάβει να διαχειρίζεται. Ενδεικτικά το κεφάλαιο κίνησης ξεκινά από τα €12.000 και η εγγύηση από τα €15.000 περίπου.

Τόσο ή εγγύηση όσο και το κεφάλαιο κίνησης θα επιστραφούν σε περίπτωση διακοπής της συνεργασίας μας, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που θα υπογράψει.

Ποιό είναι το πλάνο και οι προτεραιότητες ανάπτυξής σας;

Η εταιρεία μας έχει ένα φιλόδοξο και δυναμικό πλάνο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Προτεραιότητα μας είναι η ανάπτυξη του δικτύου σε κάθε μεγάλη πόλη, στους κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους, αλλά και κοντά σε κάθε σημείο εμπορικής δραστηριότητας (ΒΙ.ΠΕ., λιμάνια κλπ).

Αναφορικά με τον κλάδο σας, στο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και γενικότερα, ποιές είναι οι εξελίξεις που αναμένουμε και πώς η AVIN OIL σχεδιάζει να ανταποκριθεί σε αυτές;

Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στο ενεργειακό κλάδο, και προετοιμαζόμαστε ήδη για την επόμενη ημέρα.

Είμαστε μέλος του κορυφαίου ενεργειακού ομίλου της Motor Oil Hellas, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται στην ηλεκτρική ενέργεια μέσω της NRG, αλλά και σε ΑΠΕ.

Η Avin ήδη αναπτύσσεται στην ηλεκτροκίνηση, με επενδύσεις που εκπονεί στα πρατήρια της. Έχουμε ήδη εγκατεστημένους ηλεκτροφορτιστές σε πρατήρια μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, και θα αναπτύξουμε περαιτέρω το δίκτυο αυτό τα επόμενα χρόνια. Και δεν σταματάμε εκεί. Η επόμενη ημέρα θα μας βρει έτοιμους να ανταποκριθούμε πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες του Έλληνα οδηγού.

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.