Συζητάμε με τον κο Αλέξανδρο Μαρκόπουλος, Αντιπρέδρος της NOBACCO και μας αναλύει το μέλλον του κλάδου, ως η Νο1 αλυσίδα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Πώς αξιολογείτε την «έκρηξη» στον κλάδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου και ποιές είναι οι προοπτικές ανάπτυξης;

To δίκτυο Bloomberg έχει εδώ και καιρό διατυπώσει την εκτίμηση ότι μέχρι το 2047, το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το συμβατικό. Την ίδια στιγμή, το περιοδικό Fortune προβλέπει ότι οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αυξάνονται κάθε χρόνο κατά 25%. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν μία πραγματικότητα που επιβεβαιώνει την τάση που θέλει το άτμισμα να κερδίζει σταδιακά αλλά σταθερά την εμπιστοσύνη των καπνιστών στις ανεπτυγμένες κοινωνίες του κόσμου. Εμπιστοσύνη, που οφείλεται κυρίως στην ώριμη συνειδητοποίηση ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί ασφαλή λύση για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των καπνιστών.

Για ποιους λόγους υιοθετήσατε το franchising ως στρατηγική ανάπτυξης;

Η επιλογή της ανάπτυξης του μεγαλύτερου δικτύου franchise ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα, προέκυψε από τη δυναμική της αγοράς και από την ζήτηση των καταναλωτών που αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε το γεγονός ότι η ανάπτυξη των καταστημάτων μας γίνεται με στρατηγική και στόχευση. Δεν μιλάμε για μία άναρχη ανάπτυξη αλλά για ανάπτυξη που ανταποκρίνεται στην ζήτηση της αγοράς και σε μία νομοτελειακή δυναμική που απαιτεί την αναζήτηση ασφαλών λύσεων για την μείωση της βλάβης που προκαλεί το τσιγάρο.

Ποια είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας ενός καταστήματος ηλεκτρονικού τσιγάρου; (π.χ. θέση, εξυπηρέτηση, γκάμα προϊόντων, επώνυμα είδη κ.ο.κ.)

Πάνω από όλα είναι ο πολιτισμός εξυπηρέτησης. Η γνώση για το προϊόν, οι εξατομικευμένες υπηρεσίες, ο σεβασμός στις ανάγκες των καπνιστών και των ατμιστών. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά επιτυχίας των καταστημάτων της NOBACCO, θεμελιακά στοιχεία που δεν διαφοροποιούν μόνο το δίκτυο μας αλλά και το brand NOBACCO. Οραματιστήκαμε και δημιουργήσαμε καταστήματα υψηλής αισθητικής και ταυτότητας, που επικοινωνούν στην πράξη τις βασικές μας αξίες. Εμπιστοσύνη, Καινοτομία, Ποιότητα Ζωής. Πάνω σε αυτή την κληρονομιά χτίζουμε, προτείνοντας στους καταναλωτές να επιλέξουν τα επώνυμα και πιστοποιημένα προϊόντα της εταιρείας μας.

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης franchise της εταιρείας σας; (δηλ. απαιτούμενος χώρος, κόστος διαμόρφωσης καταστήματος, κόστος επίπλωσης, entry fees, αρχικό εμπόρευμα, royalties)

Η συνολική επένδυση ξεκινάει από τις 40,000 ευρώ. Αναφερόμαστε σε καταστήματα 40 τμ, με entry fees 10,000 Eυρώ, ένα κόστος για τη διαμόρφωση του χώρου και την επίπλωση που προσδιορίζεται από 22,000 Eυρώ και την επένδυση για το αρχικό εμπόρευμα από 8,000 έως 12,000 Ευρώ. Με την επένδυσή τους, οι franchisee μας εξασφαλίζουν τα προνόμια του δικτύου που είναι:

  • Η αρχική υποστήριξη, που αφορά την αξιολόγηση των προτεινόμενων καταστημάτων, την αρχική εκπαίδευση, τα αρχιτεκτονικά σχέδια, την υποστήριξη από συμβούλους πωλήσεων.

  • Η συνεχής εκπαίδευση – ενημέρωση για τα προϊόντα και την αγορά, διαρκής εκπαίδευση προσωπικού στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και στην γενικότερη φιλοσοφία των προϊόντων, ενημέρωση για τις τελευταίες διεθνείς, νομοθετικές αλλά και επιστημονικές εξελίξεις του κλάδου. Εργαλεία marketing και Business plan που βοηθούν τη σωστή στοχοποίηση της αγοράς, όπως εξέλιξη της ζήτησης, κατευθύνσεις στην προσέγγιση νέων αγορών κ.λπ.

  • Η συνεχής υποστήριξη με νέα προϊόντα, παρακολούθηση της πορείας του καταστήματος και παροχή κατευθυντήριων οδηγιών για την αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας, after sales service. Η NOBACCO είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που παρέχει τεχνική υποστήριξη στους καταναλωτές και στους συνεργάτες της.

  • Η άμεση παράδοση των παραγγελιών του, μειώνοντας έτσι τις ανάγκες αποθήκευσης και άρα του κόστους.

  • Οι σταθερές τιμές, ώστε οι συνεργάτες να λειτουργούν σε περιβάλλον σταθερότητας, συμβάλλοντας έτσι στην κερδοφορία του.

  • Η διαφήμιση – marketing, κεντρικό πλάνο προώθησης σε πανελλήνια κλίμακα και υποστήριξη για τοπικές προωθητικές ενέργειες.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Κύριο μέλημα και αποστολή όλων όσων ανήκουν στην οικογένεια της NOBACCO είναι ο σεβασμός και η προσήλωση στις αξίες του brand name ΝΟΒΑCCO. Αυτός είναι ο κύριος οδηγός ανάπτυξης, εμπορικής επιτυχίας και το «μυστικό» που έχει καταστήσει την εταιρεία, ένα success story ελληνικής επιχειρηματικότητας σε δύσκολους καιρούς.

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.