Ένας συναρπαστικός μήνας έχει ξεκινήσει για τον οργανισμό μας, καθώς μαζί με την ανακοίνωση των φιναλίστ του Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιούμε και την πρώτη μας εκδήλωση στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο, ως μέρος της επέκτασης της δραστηριότητας του Reload Greece εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας.

Το RG YEP είναι ένα pre accelerator πρόγραμμα 3 σταδίων σχεδιασμένο να εμπνεύσει, εκπαιδεύσει και καλλιεργήσει νέους επιχειρηματίες. Από το Σεπτέμβριο του 2017, πάνω από 300 νέοι έχουν πάρει μέρος στα workshops του RG YEP, σε 14 κορυφαία πανεπιστήμια σε 7 διαφορετικές πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια του (πρώτου) Ignite σταδίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις ιστορίες διαφορετικών επιχειρηματιών και να συμμετέχουν σε workshops με στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ιδεών.

12 ιδέες από νέους επιχειρηματίες με όραμα έχουν επιλεγεί για το (δεύτερο) Accelerate στάδιο όπου θα έχουν πρόσβαση σε 1:1 εξειδικευμένα masterclasses στη δημιουργικότητα & καινοτομία, στα οικονομικά, στο marketing και το pitching. Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, το Accelerate matching event θα λάβει χώρα στο London Business School. Σε αυτή την εκδήλωση, πετυχημένοι επιχειρηματίες θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό και οι 12 φιναλίστ θα γνωρίσουν τους μέντορές τους. Η εκδήλωση σηματοδοτεί την αρχή του εντατικού προγράμματος καθοδήγησης που θα διαρκέσει 6 βδομάδες και στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με τους μέντορές τους για να μετατρέψουν την ιδέα τους σε startup. Μια ομάδα από 17 έμπειρους μέντορες, από εταιρείες όπως οι: AstraZeneca, Deloitte, Salesforce, O2, Santander, Citi και J.P. Morgan θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για να καθοδηγήσουν τις ομάδες στο ταξίδι τους.

Το 3ο και τελευταίο στάδιο του RG YEP, Pitch θα λάβει χώρα στις 17 Μαρτίου 2018. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά από ένα πάνελ κριτών, τους μεντορές τους και ένα ζωντανό κοινό για να διεκδικήσουν τέσσερα βραβεία. Τα βραβεία περιλαμβάνουν ένα χρηματικό έπαθλο 1,000 λίρων, δωρεάν πρόσβαση σε χώρους εργασίας και πρακτική άσκηση με το βραβείο Καινοτομίας που υποστηρίζεται από το Corallia, το βραβείο Young Leader, το βραβείο Social Impact που υποστηρίζεται από την εταιρία ΤΙΤΑΝ και το βραβείο Rising Star, το οποίο εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο accelerator programme RG Challenge που διαρκεί 9 μέρες.

Οι δώδεκα RG YEP φιναλίστ είναι:

Clinical Service: Η ιδέα είναι η διάγνωση ουρολοιμώξεων να μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους ασθενείς στα σπίτια τους χωρίς να χρειάζονται ραντεβού με γιατρό ή χωρίς να καταφύγουν στα επείγοντα.

Cloud Service: Στόχος του Cloud Service είναι να χρησιμοποιήσει πληροφορική και ρομποτική για να βελτιώσει την αναπαραγωγικότητα και επαναληπτικότητα πειραμάτων, αλλάζοντας έτσι ριζικά τους τρόπους που γίνεται η έρευνα στη βιοτεχνολογία.

Film Production: Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου συνεργασίας στην Αθήνα για την παραγωγή ταινιών. Ο χώρος θα δώσει την δυνατότητα σε νέους κινηματογραφιστές να παρακολουθήσουν σεμινάρια, καθώς επίσης και πρόσβαση σε χρηματοδότηση, σαν προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη νέων ελληνικών ταινιών.

FundEdu: Το FundEdu στοχεύει στο να συνδέσει φοιτητές που θέλουν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους μέσα από συμμετοχική χρηματοδότηση και ιδιώτες, καθώς και με εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ταλέντα και να επενδύσουν σε ανθρώπους.

Interjobs: Στόχος είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας για διεθνείς φοιτητές και επαγγελματίες που αναζητούν δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Online Platform: Μια πλατφόρμα όπου εργαζόμενοι μπορούν να βρουν και να συνδεθούν με ταλαντούχους ανθρώπους στη γειτονιά τους, που ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, πχ. για μαθήματα μουσικής, μαγείρεμα, διακόσμηση.

Pinboard: Μια πλατφόρμα όπου φοιτητές μπορούν να διδάξουν και να μάθουν διάφορες νέες δεξιότητες (προγραμματισμό, μαθηματικά, ξένες γλώσσες) άμεσα ή διαδικτυακά από 5 με 15 λίρες την ώρα.

Πλατφόρμα για επαγγελματίες στον κλάδο των πωλήσεων: Η πλατφόρμα θα βοηθήσει tech start-ups με την εύρεση και αξιολόγηση πιθανών πωλητών από χώρους ανά την Ευρώπη, περιλαμβανομένου του Ελληνικού οικοσυστήματος, αναλαμβάνοντας το 80% της διαδικασίας πρόσληψης για εταιρείες που δεν έχουν τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Racecheck: Μια παγκόσμια πλατφόρμα για αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κλείνουν εισιτήρια και να προωθήσουν τις διάφορες εκδηλώσεις.

Statathlon: Οι αθλητές μπορούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους κατά 40% κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας Data Science και τεχνικές Machine Learning. Το Statathlon προσφέρει την εμπειρία του σαν μια υπηρεσία για να βοηθήσει τους αθλητές να βελτιώσουν περισσότερο την απόδοση τους.

Student Lease: Στόχος είναι να βελτιωθεί η αγορά ενοικίασης διαμερισμάτων με μία πλατφόρμα που θα κάνει χρήση της εικονικής πραγματικότητας (AI και VR) για να κάνει την διαδικασία εύρεσης και ενοικίασης κατοικιών πιο εύκολη για φοιτητές και ιδιοκτήτες, ρίχνοντας παράλληλα το κόστος.

Universal Lift Kit: Ιδέα είναι η ανάπτυξη ενός βοηθητικού αναβατικού εργαλείου σε οχήματα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.