coffee festivalΠαρασκευή μεσημέρι 13 Μαΐου άνοιξε τις πύλες του στο Γκάζι το ATHENS COFFEE FESTIVAL, η πρώτη μεγάλη γιορτή του καφέ που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Παντού, σε όλο το χώρο αρώματα φρέσκου, μοσχοβολιστού καφέ, ζεστού και κρύου, espresso και φίλτρου, ελληνικού, με φρούτα, σιρόπια και χαρμάνια από εξωτικά μέρη όλου του κόσμου.

60 μπράντες σε πλούσια και εντυπωσιακά περίπτερα τοποθετημένα στους υπαίθριους και στεγασμένους χώρους στο ιστορικό εργοστάσιο της Αθήνας δημιο΄θργησαν μια ζωντανή εικόνα και προσκάλεσαν αμέσως τον επισκέπτη να περιηγηθεί στον κόσμο και την κουλτούρα του εκλεκτού καφέ.

Σε κάθε περίπτερο, κορυφαίοι επαγγελματίες barista ετοίμασαν για το κοινό πρωτότυπες και ευχάριστες γεύσεις από σπάνιες ποικιλίες καφέ μεταδίδοντας στον επισκέπτη την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους ώστε να μπορεί να κατανοήσει τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ σε κάθε γουλιά του.

Η πρώτη μέρα του ATHENS COFFEE FESTIVAL γέμισε κόσμο κάθε γωνιά της Τεχνόπολης. Γευσιγνωσίες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, παρουσιάσεις από Έλληνες και διεθνείς κορυφαίους επαγγελματίες της αγοράς, επιδείξεις από καταξιωμένους barista, καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλίες ήταν ό,τι το καλύτερο για την έναρξη της μεγάλης γιορτής του καφέ.

Συγκεκριμένα, στο κτίριο D6, σε μια κατάμεστη αίθουσα (The Lab), αναδείχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις τεχνικές διαφοροποίησης του ποιοτικού καφέ. Μεταξύ αυτών, “η άλεση του καφέ” με εισηγητή τον Γιώργο Σπιθάκη, σε μια ωριαία επίδειξη εκπαίδευσης και γευσιγνωσίας, αποτέλεσε το κλειδί της επιτυχίας για την τέλεια ποιότητα του καφέ σε κάθε κούπα! Επιπλέον, “οι βασικές αρχές του Roasting” από τον Alexandru Nicolae, παγκόσμιο πρωταθλητή Roasting στο World Coffee Championship 2016, αποκάλυψαν στο κοινό τα μυστικά του σωστού καβουρδίσματος του καφέ για τέλεια γεύση και άρωμα.

Παράλληλα με τα σεμινάρια στο The Lab, σε έναν άλλο χώρο (The Chatroom) στο κτίριο D10, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε μια σειρά επιδείξεων και παρουσιάσεων από εισηγητές της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, προσωπικότητες και Έλληνες παγκόσμιους πρωταθλητές. Το κοινό το αποτελούσαν επαγγελματίες και λάτρεις του καφέ, που μεταξύ άλλων σχολίαζαν με τον Πασχάλη Καστανά “τι είναι στ΄ αλήθεια ο στιγμιαίος καφές” και κατέκλυζαν με ερωτήσεις τον Joerg Krahl “αλέθοντας το μέλλον του καφέ”.

O εικαστικός και φωτογράφος Goesta Hellner και τα έργα του στην έκθεση “Οι μαγικοί κόκκοι του καφέ” που φιλοξενείται στο Athens Coffee Festival
Στο Μουσείο του Καφέ, 150 μοναδικά εκθέματα από προσωπικές συλλογές παρουσιάζουν την ιστορική πορεία του καφέ στην Ελλάδα.

Όσο διαρκούσαν τα σεμινάρια και οι παρουσιάσεις, σε έναν άλλο χώρο του D6, στην αίθουσα των φούρνων, το Μουσείο του καφέ δεχόταν κόσμο όλων των ηλικιών, που θαύμαζαν τα 150 μοναδικά εκθέματα από προσωπικές συλλογές για την ιστορική πορεία του καφέ στην Ελλάδα. Από εκεί, λίγο πιο πέρα, στη διπλανή αίθουσα, το κοινό συνέχιζε την ξενάγησή του σ’ έναν κόσμο καφέ έτσι όπως δεν τον είχε ποτέ φανταστεί: “Οι μαγικοί κόκκοι του καφέ” πρόβαλαν ζωντανοί μπροστά του επάνω σε σάκους του καφέ με έναν πρωτότυπο τρόπο, όπως μπορεί να τον φανταστεί μόνο ο δημιουργός του, ο εικαστικός και φωτογράφος Goesta Hellner.

Η αυλαία του ATHENS COFFEE FESTIVAL, την πρώτη ημέρα του, άνοιξε μουσικά με την εκπληκτική φωνή της Idra Kayne. Η καταπληκτική σόουλ funk ερμηνεύτρια με την μπάντα της κατέπληξε το κοινό με τραγούδια, τόσο δικά της όσο και άλλων γνωστών καλλιτεχνών, σε μια live συναυλία με έντονη χορευτική διάθεση στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης.

Το Σάββατο 14 Μαΐου, δεύτερη μέρα του ATHENS COFFEE FESTIVAL, πραγματοποιήθηκαν σε όλο το χώρο του φεστιβάλ πλήθος διαδραστικών εκδηλώσεων με πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, ενημερωτικό και καλλιτεχνικό, διαγωνισμούς barista και live συναυλία με την υπέροχη Πέννυ Μπαλτατζή.

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.