ci rosarioΣτόχος των Coffee Island είναι οι επισκέπτες των καταστημάτων και κατ’ επέκταση οι καταναλωτές, να απολαμβάνουν μια 360ο ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης κατά την επίσκεψή τους. Ξεκινώντας από την επιλογή των χρωμάτων που δημιουργούν μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα μέχρι και τη μυρωδιά του φρεσκολεσμένου καφέ από το καφεκοπτείο που παροτρύνει τον καταναλωτή να θέλει να δοκιμάσει νέες ποικιλίες και αρώματα, τα Coffee Island φροντίζουν ο επισκέπτης να αποκτήσει την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία επίσκεψης μιας και το κατάστημά Coffee Island αποτελεί τη «συσκευασία» των προϊόντων τους. Ιδιαίτερη έμφαση όμως δίνουν και στις ικανότητες των εργαζομένων τους, οι οποίοι αποτελούν το βασικό συστατικό της ολοκληρωμένης εμπειρίας και εκπαιδεύονται συνεχώς σύμφωνα με διεθνή πρότυπα πιστοποιήσεων SCAE &  SCAA. Φροντίζουν καθημερινά αλλά και μέσα στη διάρκεια της μέρας τη λεπτομερή καθαριότητα του εξοπλισμού, η οποία επίσης συντελεί στην σωστή ποιότητα του καφέ που προσφέρετε στους καταναλωτές. Το προϊόν των Coffee Island δεν είναι μόνο ο καφές αλλά η ολοκληρωμένη εμπειρία Coffee Island.

Η παραγγελία του ωμού κόκκου από τις καλύτερες φάρμες σε όλο τον κόσμο, η δημιουργία χαρμανιών, η εύρεση της ιδανικής καμπύλης καβουρδίσματος, η τελετουργία της παρασκευής των ροφημάτων, οι συνεχείς έλεγχοι, οι μετρήσεις, ο σχεδιασμός και το στήσιμο του καταστήματος, η εκπαίδευση του προσωπικού των νέων και παλαιών καταστημάτων και η συνεχής υποστήριξή τους... όλα αντιμετωπίζονται με επιστημονικότητα και εμμονή στη λεπτομέρεια.

Τα Coffee Island διαρκώς, προσπαθούν να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους συμβαδίζοντας με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα πιστοποίησης. Έτσι, κατάφεραν να είναιμέλη του Coffee Association of Europe και του Coffee Association of America, να κατέχουν το ISO 22000:2005, καθώς και 3 άτομα της εταιρείας να έχουν SCAE Coffee Diploma Award.

Όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας έχουν ως σκοπό τη σταθερή και βιώσιμη διατήρηση και ανάπτυξη των Coffee Island, η οποία στηρίζεται σε τρεις πυλώνες που αποτελούν και τις βασικές αρχές τους:

– Σεβασμός στον καταναλωτή, παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες.

– Σεβασμός στον επιχειρηματία, ο οποίος εμπιστεύεται την αλυσίδα για να πραγματοποιήσει τα επιχειρηματικά του πλάνα και όνειρα.

– Aρμονικός συνδυασμός του παραδοσιακού καφεκοπτείου, που αποτελούσε πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής γειτονιάς, με το μοντέρνο espresso bar.

Η δέσμευση, άλλωστε, στις αρχές της, είναι αυτή που οδήγησε την Coffee Island να αναγνωρισθεί ως μία από τις δέκα καλύτερες αλυσίδες καφέ στη Ν. Ευρώπη για το 2014 στα Allegra Coffee Awards, αλλά και ως National Champion στα European Business Awards 2014.

Η μεγάλη διαφορά των Coffee Island με την υπόλοιπη αγορά είναι η φιλοσοφία τους, η οποία εκφράζεται από αυτό που ονομάζουν MASTIGE. Massive και prestige δηλαδή. Τα καταστήματα είναι στημένα και δομημένα έτσι ώστε να προσφέρουμε specialty καφέ σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών. Το πλήθος των καταστημάτων μας και η γεωγραφία τους, οι direct trade συμφωνίες αλλά και η επιμονή μας στην ποιότητα, μας εξασφαλίζουν τη δυνατότητα να παρέχουμε εξαιρετικό καφέ σε τιμές πραγματικά χαμηλές.

Οι καφέδες που έρχονται στις μονάδες παραγωγής αξιολογούνται γευστικά με απόλυτη αξιοπιστία κατά την κλίμακα του SCAA (Specialty Coffee Association of America) σε επίπεδο Q-Graders προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ.

Ενώ με τις αμοιβαίες επωφελείς σχέσεις με τους μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς διασφαλίζετε η εμπιστοσύνη στη διασφάλιση τόσο στους τρόπους συγκομιδής και επεξεργασίας του καφέ αλλά και στις συναλλαγές για την διάθεσή του στο κοινό. Παράλληλα επιτυγχάνεται ένας γόνιμος διάλογος αλλά και ανταλλαγή τεχνογνωσίας που δίνει τη δυνατότητα στην Coffee Island να παρέχει στον τελικό καταναλωτή ποιοτικό καφέ που διατηρεί όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προέλευσής του. Έτσι ο καταναλωτής μπορεί να απολαύσει τον καφέ της αρεσκείας του με όποιο τρόπο παρασκευής αυτός επιθυμεί, είτε αυτός είναι espresso είτε φίλτρου σε κάποιο από τους 3rd wave τρόπους παρασκευής καφέ (siphon, V60, chemex, aeropress κ.λπ.) ενώ στο brew bar θα συναντήσει σε κάθε κατάστημα, τους έμπειρους baristi να παρασκευάζουν καφέ V60.

Για τα Coffee Island ο καφές είναι τρόπος ζωής. Ξεκινώντας από την επιλογή του κόκκου και της φάρμας με την οποία θα συνεργασθούν, μέχρι το ρόφημα που θα φτάσει στο ποτήρι, όλα ελέγχονται λεπτομερώς από τα στελέχη της εταιρείας.

Κάπως έτσι πραγματοποιήθηκε το launching ήδη από το 2014 του επιτυχημένου MicroFarm project το οποίο και αποτελεί αποκλειστικότητα της Coffee Island. Είχαν το όραμα να εισάγουν τον specialty καφέ στην Ελλάδα σε προσιτή τιμή και το υλοποίησαν ερχόμενοι απευθείας σε επαφή με φάρμες καλλιέργειας καφέ κάτι που διαφοροποιεί τα Coffee Island σε σχέση με τους υπόλοιπους, μιας και δεν υπάρχει άλλη αλυσίδα καταστημάτων με ανάλογη δραστηριότητα.

Τα Coffee Island έχουν φέρει σε όλους τους λάτρεις του καφέ τις πιο εκλεκτές ποικιλίες από τη Νικαράγουα, τη Ρουάντα και πρόσφατα από την Αιθιοπία....

ΦΩΤΟ:

El Salvador, Φάρμα El Rosario, 1.100 μέτρα υψόμετρο, περιοχή Santa Anna.

Ο απεσταλμένος μας από την Ελλάδα συζητά με τον υπεύθυνο της φάρμας για τον καφέ που προμηθευόμαστε.

Εσείς μπορείτε να τον γευτείτε στο κοντινότερο κατάστημα Coffee Island.

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.