Παγωτά Δωδώνη

Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της σχετικής διαδικασίας με τις πιστώτριες τράπεζες και ακόμη αναζητείται επενδυτής για τα Παγωτά Δωδώνη, για την οποία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον δύο υποψήφιοι, το σχήμα των ελληνικών εταιρειών Γιώτης - Γρηγόρης και η Switz Group του Ινδού επιχειρηματία Taizoon Khorakiwala.

Ιδιοκτήτης του Switzgroup είναι ο επιχειρηματίας Taizoon Khorakiwala. O τελευταίος έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά τροφίμων και ήδη έχει προχωρήσει σε δύο εξαγορές αποκτώντας την Olympic Foods και την CSM Bakery Solutions, και οι δύο στον κλάδο των πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής.

Και οι δύο υποψήφιοι ακούγεται ότι έχουν υποβάλλει προσφορά για την απόκτηση της εταιρείας κοντά στα 8 με 9 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι τράπεζες στοχεύουν να επιτύχουν καλύτερο τίμημα.

Η «Παγωτά Δωδώνη» ιδρύθηκε το 1967, παράλληλα με την πρώην συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παγωτού. Σήμερα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων gelateria, ενώ τα προϊόντα της βρίσκονται πάνω από 100 σημεία που πωλούν αποκλειστικά παγωτό Δωδώνη. Παράλληλα πραγματοποιεί εξαγωγές σε Αγγλία και Γερμανία.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της (του 2016) οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 9,1 εκατ ευρώ έναντι 9,3 εκατ ευρώ. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε κέρδη ύψους 740 χιλ. έναντι ζημιών 234 χιλ. το 2015.

Η εταιρεία εμφάνισε το 2016 ζημιές μετά τους φόρους ύψους 2,44 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,21 εκατ ευρώ που είχε εμφανίσει στη προηγούμενη χρήση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Παγωτά Δωδώνη η συνολική αγορά του παγωτού στην Ελλάδα σημείωσε κάμψη για μία επιπλέον χρονιά, ενώ και η αγορά τυποποιημένου παγωτού –η οποία συνήθως κατέγραφε σταθεροποιητικές τάσεις λόγω της ενίσχυσης του παγωτού ιδιωτικής ετικέτας- κατέγραψε τελικά μικρή πτώση ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της οικονομικής θέσης των καταναλωτών, απόρροια της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης που ταλανίζει τη χώρα.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση που πλήττει και τον κλάδο της εστίασης σε συνδυασμό με τον αυξημένο δανεισμό της εταιρείας, ο οποίος δημιουργεί υψηλό και δυσανάλογο με τα οικονομικά της αποτελέσματα χρηματοοικονομικό κόστος, επιδείνωσαν και στην χρήση 2016 τα αποτελέσματα και τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας.

Ωστόσο ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ανεξάρτητος έλεγχος επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας (IBR) που είχε ως στόχο τον υπολογισμό του βιώσιμου επιπέδου τραπεζικού χρέους της εταιρείας και στον από κοινού με τις πιστώτριες τράπεζες σχεδιασμό της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του.

Επί του παρόντος εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, ώστε να συμφωνηθεί η βέλτιστη αναδιάρθρωση του δανεισμού της προκειμένου αυτός να καταστεί πάλι βιώσιμος.

Η «Παγωτά Δωδώνη ΑΒΕΕ» είναι σήμερα ηγέτης παραγωγός και λιανέμπορος ποιοτικού χύμα παγωτού. Το όνομα «Δωδώνη» έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα που φτάνει το 98% και είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ποιοτικό παγωτό.

Η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα της μέσω:

- Δικτύου 72 καταστημάτων franchise Δωδώνη

- Δικτύου 121 μικρότερων σημείων-«γωνίες» που πωλούν προϊόντα Δωδώνη

- 600 σημείων HO.RE.CA. (καφετερίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία)

- 700 σημείων πωλήσεων οικογενειακού συσκευασμένου παγωτού σε μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ αλλά και μικρά Μίνι Μάρκετ, φούρνους και ζαχαροπλαστεία.

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.