FC Crisis OpportunityΞεκινώντας τη δική σας νέα επιχείρηση, είτε επενδυτικά, είτε ως αυτο-απασχόληση, δυο είναι τα βασικά δεδομένα, κατά την άποψή μας.

Το πρώτο αφορά το ίδιο το αντικείμενο και την φύση της νέας σας δραστηριότητας. Η απασχόληση στη νέα σας επιχείρηση κρίνεται ως δεδομένη, είτε full time, είτε part time. Δεν είναι δυνατόν να την αφήσετε στη μοίρα της, παρά τις όποιες ικανότητες του υπευθύνου, παρά την υποστήριξη από τη μητρική εταιρεία. Το άλλο ζήτημα αφορά στις συνθήκες εργασίες, στο προϊόν, στην ίδια τη φύση εργασίας. Σκεφτείτε τον εαυτό σας να ξεκινά κάθε μέρα για δουλειά και να περνά αρκετές ώρες στο κατάστημά σας, να σερβίρει, να φτιάχνει καφέ, να πουλά ρούχα, να μιλά με πελάτες, να κάνει παραγγελίες, να σηκώνει τηλέφωνα, να πουλά σε επιχειρήσεις... Νοιώθετε όμορφα; Αν, ΝΑΙ προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Το δεύτερο αφορά τις ικανότητες, τις δυνατότητες και τελικά την επιθυμία σας, να επιχειρήσετε. Ναι, μεν το franchise παρέχει μια μοναδική διέξοδο από την ανεργία, αλλά σαφέστατα δεν ταιριάζει σε όλους. Σύσταση επιχείρησης, λιγοστό ή αρκετό προσωπικό, φορολογικές δηλώσεις, παραγγελίες, παραλαβές, επικοινωνία με τους πελάτες. Μια κατάσταση μακριά απ’ όλους έχουν συνηθίσει την εργασία του γραφείου, με το laptop και το internet στο καθημερινό προσκήνιο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μη φοβάστε. Πλήρης εκπαίδευση στο χώρο σας, εγγυημένο όνομα και τεχνογνωσία από τη μεριά του franchisor, θα σας προσδώσουν σε λιγοστό χρόνο όλα τα εφόδια και την τριβή να τρέξετε τη δική σας επιχείρηση.

Πέρα από την αρχική επιλογή, αφού έχετε διερευνήσει τα ανωτέρω θεμελιώδη θέματα, του να επιχειρήσετε μέσω franchise, σκεφτείτε πολύ καλά ποια είναι τα concepts που αντέχουν στην κρίση και το έχουν αποδείξει. Εξετάστε με μεγάλη επιφύλαξη ιδιαίτερα νεωτεριστικές ιδέες που απευθύνονται σε περιορισμένα target groups, χαρακτηρίζονται από υψηλές τιμές λιανικής, πουλάνε περισσότερο concept παρά προϊόν.

Αφού λοιπόν επιλέξετε το ιδανικό για εσάς Σύστημα Franchise, μια επιχείρηση με καλό, διαφοροποιημένο προϊόν, καλά μεικτά περιθώρια, ικανή να επιβιώσει και με χαμηλούς τζίρους, αποδεδειγμένη τεχνογνωσία, σωστούς ιδιοκτήτες και με πραγματική υποστήριξη, ξεκινήστε έχοντας υπόψη σας:

  • Την τάση για γεωγραφικό περιορισμό των αγορών, δηλ. τα καλά πόστα είναι περιορισμένα και συγκεκριμένα.

  • Την τάση για μείωση των μισθωμάτων, δηλ. παζαρέψτε!

  • Την έλλειψη ρευστότητας, δηλ. εξετάστε τη δυνατότητα του δικαιοπαρόχου να σας προμηθεύει με προϊόντα, αλλά και τις συναλλαγές μέσω web banking, με άλλα λόγια συναλλαγές με τιμολόγια...

  • Την ταχύτητα των συνεργείων, αναφορικά με την ετοιμασία – κατασκευή του νέου σας καταστήματος.

  • Τις υποδομές και διάθεση για υποστήριξη και κυρίως κατά την εκκίνηση της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας.

  • Τις αποδόσεις των υφιστάμενων καταστημάτων.

  • Τη δύναμη του brand.

  • Τις τάσεις στον κλάδο και τον ανταγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή βαραίνει εσάς τους ίδιους. Πολλοί θα επιχειρήσουν να σας πείσουν ή να σας μπερδέψουν. Δώστε μεγαλύτερη βαρύτητα σε όσους σας πουν τα πράγματα με το όνομά τους και δεν προσπαθήσουν να ωραιοποιήσουν καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, δε, απευθυνθείτε στους ειδικούς. Όπως πάτε στον οδοντίατρο για το σφραγισματάκι σας, έτσι θα πρέπει να επικοινωνήστε με τους συμβούλους franchise, όταν διερευνάτε το επιχειρηματικό – επαγγελματικό μέλλον σας!

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.