Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη εμφάνισε η αλυσίδα ταχυφαγείων McDonald's στο δ' τρίμηνο, με την εταιρεία να σχεδιάζει να ανοίξει 1000 νέα καταστήματα εντός του 2018.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου της McDonald's διαμορφώθηκαν στα 698,7 εκατ. δολάρια ή 87 σεντς ανά μετοχή από 1,44 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,71 δολάρια, με τους αναλυτές να αναμένουν 1,59 δολάρια.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 5,34 δισ. δολάρια στο εξεταζόμενο διάστημα, από 6,029 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 2,229 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από καταστήματα franchise ήταν 2,67 δισ. δολάρια, ενώ άλλα 2,67 δισ. δολάρια προήλθαν από τα καταστήματα που διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι εκτός από το άνοιγμα νέων καταστημάτων, το 2018, σχεδιάζει να επενδύσει 2,4 δισ. δολάρια στα υφιστάμενα.

Ενδιαφέρομαι για Franchise

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το franchise brand για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό, είτε απευθείας, είτε θα προωθήσουμε το ενδιαφέρον σας στη μητρική εταιρεία.