Οι φοιτητές και το ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκαν τις νέες εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής και του κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας της Coffee Island στη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας, στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.
Στόχος της επίσκεψης ήταν οι φοιτητές και το ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό να ενημερωθούν για την πορεία και τις δράσεις της εταιρείας. Το γεγονός ότι η Coffee Island ξεκινώντας από ένα καφεκοπτείο στην Πάτρα έχει πλέον καθιερωθεί στον χώρο του franchise με 281 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Αλβανία, έδωσε ερεθίσματα για συζήτηση και ερωτήσεις προς τα στελέχη της εταιρείας, τα οποία ανέλυσαν τη φιλοσοφία της Coffee Island που εστιάζει στην παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.
Παράλληλα, οι φοιτητές επισκέφτηκαν τους χώρους της παραγωγής του καφέ (καβούρδισμα – artisan roasting και τυποποίηση) όπου είχαν την ευκαιρία να δουν σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αλλά και να δουν από κοντά τι σημαίνει artisan roasting. Επίσης, ξεναγήθηκαν από τον κύριο Κουμανιώτη Νίκο, Διευθυντή Παραγωγής στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, βλέποντας ολοκληρωμένη τη διαδικασία σε πραγματικές συνθήκες αλλά και στο εργαστήριο των τμημάτων έρευνας & ανάπτυξης και ποιοτικού ελέγχου όπου η λεπτομερής μελέτη γύρω από τον καφέ λαμβάνει χώρα, ξεκινώντας από την αξιολόγηση δειγμάτων καφέ (ωμοί κόκκοι), το καβούρδισμα τους, την παρασκευή του καφέ και τις μεθόδους εκχύλισης πριν φτάσουν στο ποτήρι του καταναλωτή. Μυημένοι πλέον στα μυστικά του καφέ, έζησαν την πραγματική 360ο εμπειρία Coffee Island.