Η νέα τάση στον κλάδο του καφέ ξεκίνησε από τους λάτρεις του ροφήματος, με τα πρώτα καταστήματα στη Ν. Υόρκη, όπως το Blue Bottle, αλλά και τα Intelligentsia Coffee, Cafe Grumpy, The Wormhole και Toby's Estate. Τα εν λόγω καταστήματα παρασκευάζουν και σερβίρουν υψηλής ποιότητας καφέ, με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, αλλά και με νέους τρόπους όπως την Pour Over και τη Syphon. Τα καταστήματα αυτά ανήκουν στο Τρίτο Κίνημα του Καφέ, αναδεικνύουν τον ίδιο τον καφέ, σε όλους του τις διαστάσεις, από την α' ύλη, τις φάρμες, τις μεθόδους παραγωγής, την παρασκευή, το σερβίρισμα, και του «συμπεριφέρονται» ως προϊόν ανώτερης ποιότητας, εντός του τρίπτυχου «barista - roaster - farmer».

Πλέον, έχουν ξεκινήσει πολλά μεμονωμένα καταστήματα, εμπνευσμένα από το Τρίτο Κίνημα του Καφέ, δίνοντας, πλέον, βάρος στην ποιότητα και σταματώντας να αντιμετωπίζουν τον καφέ ως ένα κοινό προϊόν.

Ζεστά καταστήματα, σύγχρονα και άνετα, προσφέρουν κορυφαίας ποιότητας καφέ, όπου ο barista μας προτείνει τόσο συγκεκριμένη ποικιλία, όσο και την ενδεδειγμένη μέθοδο παρασκευής όπως espresso, drip-over, aeropress, syphon. Ακόμη και το αφρόγαλα παρασκευάζεται διαφορετικά και ταιριάζει αρμονικά με τα αρώματα και τις γεύσεις του κόκκου, διακοσμημένο με περίτεχνα σχέδια latte art.

Η εποχή που ο Έλληνας προτιμά το «ιταλικό» καφέ, δηλαδή ροφήματα espresso, βασισμένα σε χαρμάνια Arabica και Robusta, συνήθως ψημένα λίγο παραπάνω από το ιδανικό, με ελαφριές και άχρωμες γεύσεις, φαίνεται να φτάνει στο τέλος της και μόλις γνωρίσει τις νέες γευστικές εμπειρίες του Third Wave, σε ατελείωτα γευστικά προφίλ, τότε η το νέο κίνημα θα καθιερωθεί και στη χώρα μας.

Ο πλέον δυνατός εκφραστής είναι τα Coffee Island, τα καταστήματα των οποίων ως αυθεντικοί Coffee Roasters μας ξεναγούν στα μυστικά και στη γευσιγνωσία του καλού καφέ, με 200 πλέον καταστήματα σε Ελλάδα και εκτός και με μια νέα εταιρική ταυτότητα, άμεσα συγκρίσιμη και ανταγωνίσιμη με τα καλύτερα brands διεθνώς.

NEED HELP? (x)
MESSAGE